A teljesen automata ECG befőző edény különösen hasznos lesz a befőzést kedvelők számára. Ez az egyik legegészségesebb módja az élelmiszerek tartósításának teljesen vegyszermentes, és évekkel meghosszabbíthatja a gyümölcsök és zöldségek eltarthatóságát. A fantáziának itt nincs határa, a klasszikus szezonális termés befőzése mellett, mint a sárgabarack, uborka vagy eper, lehet próbálkozni, kísérletezni más termés befőzésével is. A nagyanyáinkkal ellentétben a befőzési művelet fejlesztésen ment át, így ma már az elektronika segítségével kényelmesen és gond nélkül főzhetünk be. Az edény térfogata 27 liter, ami 22 db 0,7 l-es befőttes üveget jelent, a csomagban a befőzéshez szükséges rács is található. A nagy és tiszta LCD kijelzőn 30-100 °C tartományban állíthatja be a kívánt hőmérsékletet, valamint egy perctől két óráig terjedő tartományban az időt. Két nagy forgatógomb szolgál a vezérlésre, amikor a beállított hőmérsékletet elérjük, vagy a megadott idő letelt, hangjelzés hallható.