Minimális olaj elég a sütéshez és főzéshez, a pároláshoz pedig nem kell víz. Kiváló hőtartó, rövidebb idő alatt készül el az étel, és tovább marad meleg. Nem ragad oda az étel az edényhez. Energiatakarékos főzést biztosít. Nem tartalmaz egészségre káros anyagokat az edény bevonata. A márvány magas hőfokon 450 Celsius fok felett sem vált ki káros anyagokat, bevonata nem pattogzódik fel, nem hólyagosodik. A teljesen sima bevonatnak köszönhetően az étel nem tapad az edényre, minimális olaj, zsír használata esetén sem. A hőtartó márvány bevonatú edényekben rövidebb idő alatt elkészül az étel, és a főzés után tovább marad meleg, mint egy hagyományos edényben ezzel is időt és energiát spórolva meg a rohanó mindennapokban. A legújabb indukciós technikával ellátott edényekre jellemzően sokkal hamarabb készül el az étel, kevesebb energia felhasználásával.
Használható: gáz, villany, indukciós tűzhelyen.